كاهش وزن به وسيله قرص های لاغری ایا درست هست؟

مسأله قرص های لاغری كه اكنون تبليغات زيادی برای ترويج آن صورت می گيرد، سئوال بسياری از افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی است. مطمئناً شما هم در سايت های ديگر يا حتی در داروخانه ها، با اين قبيل داروها برخورد كرده ايد و اين سئوال برايتان مطرح شده كه آيا واقعاً داروهای لاغری مؤثرند؟
درمورد اثرات اين داروها اخبار ضد و نقيض بسیاری موجود است. سايت های تبليغاتي، از اثرات مفيد این داروها و كاهش وزن بدون تحمل گرسنگی صحبت می كنند ولی در سايت های پزشكی مطالب ديگری مشاهده می شود.
تحقيقات پزشكی و بررسی های آماری ِ افرادی كه دارو مصرف كرده اند نشان می دهد، اين داروها يا بی اثر هستند يا اثر آنها بسيار كوتاه مدت است و پس از قطع دارو، وزن شخص به حالت اوليه باز می گردد.
مصرف دارو بايد همراه با رژيم لاغری ، و انجام فعاليت ورزشی باشد تا اثر آن ماندگار شود. در بسياری از افراد عوارض جانبی مصرف دارو بروز می كند و گاهی آنقدر شديد است كه می توان گفت، دارو به جای اينكه بيماری چاقی را درمان كند، بيماری ديگری را هم به وجود آورده است.
اين نكته حائز اهميت است كه استفاده از اين داروها، به تنهايی برای كاهش وزن، به هيچ عنوان يك راه درمان اصولی نيست و فرد حتماً احتياج به رژيم غذایی مناسب تحت مراقبت يك رژيم درمان و فعاليت بدنی منظم دارد.

مصرف داروهای لاغری برای چه كسانی مورد نياز است؟
استفاده از اين داروها تنها برای افرادی مجاز است كه :
1) نمايه توده بدنی آنها ( BMI) بالاتر از 30 باشد؛ بدين معنی كه در مرحله چاقی درجه 2 باشند و هيچ بيماری خاصی نداشته باشند. پس به افرادی كه كمی اضافه وزن دارند توصيه می شود از اين داروها استفاده نكنند و فقط افراد خيلی چاق ، مجاز به استفاده از اين داروها هستند.
2) افرادی كه در اثر اضافه وزن و چاقی مبتلا به دو عارضه مزمن شده اند، مثلاً در اثر اضافه وزن طولانی مدت دچار فشار خون بالا و ديابت شده اند.

در ميان اين همه دارو كداميك برای درمان چاقی توصيه می شوند؟



 

در حال حاضر تنها تعداد معدودی از قرص های موجود در بازار توسط سازمان غذا و دارو (*(FDA تأييد شده اند و مصرف آنها تنها برای مدت كوتاهی ، چند هفته و حداكثر چند ماه مجاز است.

اين داروها، اگر پايه گياهی داشته باشند ، اثرات جانبی كمتری دارند. بيشتر داروهای مورد استفاده ، قرص های ضد اشتها هستند كه از اين جمله ؛ Tenuate,Didrex, Sanorex, Mazanor, Adipex-p, Meridia است. بيشتر اين داروها قرص ها و يا كپسولهايی هستند كه موجب كاهش اشتها شده و بايد توسط پزشك به مقدار لازم تجويز شوند.
نوع ديگر از داروهای تجويز شده، قرص های ممانعت كننده از جذب چربی ها هستند مثل xenical كه با چربی موجود در غذا تركيب شده و جذب آن را تا30 درصد كاهش می دهد.
Meridia و Xenical تنها داروهايی هستند كه برای طولانی مدت به افراد خيلی چاق توصيه می شوند.

داروهای ضد اشتها چگونه عمل می كنند؟
اين داروها شرايطی را در بدن به وجود می آورند كه فرد احساس گرسنگی نكند، به این صورت كه باعث توليد بيشتر هورمون سروتونين و ياكاتكول آمين می شوند. اين دو هورمون توليد شده درمغز، بر رفتارغذايی فرد اثر گذاشته و با افزايش توليد آنها فرد احساس سيری و پُری می كند.

نحوه عمل داروهای جاذب چربی چگونه است؟
با مصرف اين داروها، چربی خورده شده در روده شكسته نشده و يا جذب آن مختل می شود.

آيا داروهای لاغری واقعاً مؤثرند؟
به طور كلی از بين اين داروها تنها Xenical و Meridia تقريباً موثر بوده اند و به همراه رژيم غذایی موجب كاهش وزن به میزان 2 تا 10 كيلو در مدت يكسال شده اند.
در افراد مختلف با شرايط بدنی متفاوت، پاسخ به اين داروها يكسان نيست. در ضمن هيچ دستور مشخصی وجود ندارد كه چه ميزان از قرص تجویز شده مؤثر است و پزشك تنها با توجه به اطلاعات و تجربياتش ميزان مورد نياز را تعيين می كند. افرادی كه بسيارچاق هستند با مصرف 6 ماه از اين داروها، می توانند تا 10 درصد وزنشان را كاهش دهند و اين ميزان كاهش وزن بسيار با اهميت است و از ابتلا آنها به فشار خون، ديابت وديگر بيماری های مزمن جلوگیری می كند. در عين حال تحقيقات زیادی در مورد اثرات جانبی يا اثرات بعدی ناشی از مصرف اين داروها انجام نشده است.
در صورتی كه قصد استفاده از داروهای لاغری را دارید و یكی از شرایط زير در شما وجود دارد، حتماً این مسئله را با پزشك در ميان بگذاريد:
1- اعتياد: برای فعاليت مناسب دارو ، احتياج به شرایط خاصی است كه عدم اعتياد يكی از آنهاست.
2- اگر با مصرف قرص، وزنتان تغييری نكرد و دچار ثبات وزن شـُدید.
3- در صورتيكه اثرات جانبی ناشی از مصرف قرص در شما بروز كند.

عوارض جانبی مصرف قرص های لاغری چيست؟
در صورتی كه این داروها بيش از اندازه مصرف شوند يا مدت مصرف بيش از چند هفته شود، عوارض زیر بروز می كند:
- افزايش ضربان قلب
- افزايش فشار خون
- تعرق زیاد
- يبوست
- كم خوابي
- تشنگی زياد
- گيجي
- پربودن بيني
- سردرد
- اضطراب
- خشكی دهان
ازعوارض قرص Xenical كه مانع جذب چربی است، ايجاد نفخ، تكرر دفع، مدفوع چرب و غيره است.
درصورتی كه با مصرف اين داروعوارضی مثل سوزش قلب، قائدگی همراه با درد، ورم بدن در قسمت پا و مچ، آكنه و احساس سرما بروز كرد، سريعاً مسأله را با پزشك معالجتان در ميان بگذاريد.
كسانی كه دچار فشار خون نامنظم، بيماری قلبی ، تپش قلب يا سابقه سكته هستند، نبايد از داروی Meridia استفاده كنند و كليه كسانی كه از اين دارو استفاده می كنند، بايد فشار خونشان را كنترل كنند.

حفظ وزن كاسته شده، چگونه ممكن است؟

اثراين داروها كوتاه مدت است. اگر فرد بخواهد پس از كاهش وزن، برای مدت طولانی ثابت بماند، بايد در تمام مدت مصرف قرص، عادت غذايی اش را تغيير دهد و فعاليت ورزشی منظمی داشته باشد تا پس از قطع دارو با پرخوری به وزن اوليه بازنگردد.
داروهای ضد اشتها برای همه افراد توصيه نمی شوند. افراد مسن و كودكان نبايد از اين داروها استفاده كنند . در صورتی كه می خواهيد از داروهای لاغری استفاده كنيد، حتماً پزشك را از شرايط جسمی تان مطلع سازيد؛ اينكه باردار يا شيرده هستيد، حساسيت خاصی داريد و يا تحت درمان با داروی ديگری هستيد یا در صورتی كه مبتلا به ديابت، فشار خون ، بيماری قلبی ، صرع ، بيماری كليوي، اعتياد، تيروئيد پركار، افسردگي، سردرد ميگرنی و فشار چشم هستيد، حتماً پزشك را مطلع سازيد.
 


 

http://www.downloadha.com/shop/opirus-s.jpg

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: دو شنبه 15 اسفند 1390برچسب:,
ارسال توسط میلاد نیکو
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 11
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 43
بازدید ماه : 585
بازدید کل : 52285
تعداد مطالب : 54
تعداد نظرات : 20
تعداد آنلاین : 1

>